BASES CONVOCATÒRIA D'OBRES ELECTROACÚSTIQUES
FESTIVAL ZEPPELIN 2018     I     de magnetòfons i computadors

data límit rebuda d'obres: 7 d'octubre de 2018
español   english   français                     més informació a: caos@sonoscop.net  

L'Orquestra del Caos obre una convocatòria d’obres electroacústiques en ocasió del «Festival Zeppelin 2018-de magnetòfons i computadors», a celebrar del 17 al 20 d’octubre de 2018 al Centre de Cultura Contemporània i a l'Hangar (Barcelona, Spain).

1. Condicions generals de participació

1.1. Pot presentar-se qualsevol persona o col.lectiu de persones sense límit d’edat, nacionalitat o lloc de residència.
1.2. La participació de cada persona o col.lectiu és anònima, l'organització coneixerà l’autoria dels treballs després de la seva selecció.
1.3. No hi ha restricció quant al nombre d’obres proposades per autor o per col.lectiu.
1.4. Les obres poden haver estat prèviament estrenades.
1.5. Les obres poden tenir qualsevol durada, tot i que l'organització es reserva la potestat de suggerir als autors presentar, en concert, solament un fragment de la mateixa.
1.6. La projecció sonora de les obres ha de poder adaptar-se al dispositiu d’altaveus que l’Orquestra del Caos disposa al Teatre del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, que es pot descarregar des d'aquí.
1.7. Les obres i la documentació associada han de fer-se arribar a la organització abans de que acabi el dia diumenge 7 d’octubre de 2018, horari d'Espanya. 

2. Categories

2.1. Categoría A: AKOUSMA

Obres fixades sobre suport, pensades per altaveus, que no requereixen la participació d’instrumentistes. S’admeten tant obres estereofòniques com multicanal (fins a un màxim de 24 canals).

2.2. Categoría B: AUDIO+VIDEO

Obres fixades sobre suport, pensades per altaveus, que no requereixen la participació d’instrumentistes, sincronitzades amb suport visual de vídeo pensat per pantalla cinematogràfica. S’admeten obres exclusivament estereofòniques.

2.3. Categoría C: ALGORITHMS IN REAL TIME

Obres que es generen durant el temps d'execució per mitjans de la implementació computacional d'algun procés algorísmic.

3. Formats admisibles

3.1. Categoría A: AKOUSMA

Les obres estereofòniques han de presentar-se en un arxiu amb dos canals entrellaçats, a 48 kHz i 24 bits, sense compressió perceptual, de tipus WAV o AIFF (amb extensió .wav, .aiff, o .aif).

Les obres multicanal poden tenir fins a un màxim de 24 canals, cadascun associat a un dels altaveus que es disposen segons aquesta. implementació. Han de presentar-se en tants arxius monofònics com canals contingui la obra, cada un dels quals ha d’estar a 48 kHz i 24 bits, sense compressió perceptual, amb extensió .wav, .aiff, o .aif. Tots aquests arxius mono han d’estar sincronitzats entre sí i tenir la mateixa durada, de tal manera que el principi de la reproducció de la peça impliqui l’inici de la reproducció simultània de tots els arxius.

En el cas de presentar una peça multicanal és imprescindible adjuntar, a més, una reducció estereofònica amb dos canals entrellaçats, a 48 kHz i 24 bits, de tipus WAV o AIFF (amb extensió .wav, .aiff, o .aif).

3.2. Categoría B: AUDIO+VIDEO

Les obres amb contingut visual han de ser presentades en un fitxer .mov, h264 i resolució full HD 1920×1080, amb el so incrustat en el mateix fitxer a 48 kHz i 24 bits.

3.3. Categoría C: ALGORITHMS IN REAL TIME

Les obres a executar en temps real hauran de ser entregades en forma d'aplicació software de codi obert amb tots els arxius de dades que necessiti (sonores, textuals, imatge, plugins, etc.) per a funcionar correctament.

S'hi accepten aplicacions en forma de documents editables o d'executables en Max/Msp (Cycling74), Pure Data, Supercollider o en qualsevol altre entorn de programació que pugui ser lliurament descarregat de la web i executat en MacOS 10.9.X o superior.

Pel que fa als arxius executables, que faciliten el procediment d'execució de les obres sense necessitat d'instal·lar cap altra peça de programació, han de funcionar en MacOS 10.9.X o superior, i per tractar-se de creacions de codi obert, aniran sempre acompanyats del codi font corresponent.

La peça de software, independentment de l'entorn que requereixi per a ser executada, ha de gestionar de manera autònoma la forma en que la informació d'àudio arriba als altaveus.

4. Documentació a adjuntar

4.1. Per cada obra enviada, en algun dels formats anteriors, s'ha d'adjuntar, a més, el fitxer data.pdf, a descarregar aquí.
4.2. Un cop descarregat, cal omplir el document i guardar els canvis.

5. Enviament de les obres i la documentació adjunta

5.1. Per tal de garantir l'anonimat, l'autor o col.lectiu corresponent haurà d'escollir un àlies o pseudònim per identificar cada enviament.
5.2. Els arxius d'àudio que formen part de l'obra, la corresponent reducció estereofònica (en cas de ser necessària), els executables que serveixen per a generar-la en temps real (si és el cas), així com el document data.pdf, han de nombrar-se mitjançant aquest àlies. Quan l'obra requereixi diferents arxius, aquests hauran d'anomenar-se de forma diferent a criteri de l'autor (per exemple emprant el número de canal a que correspon l'arxiu), però en cap cas els noms dels arxius han de tenir una referència a l'autor o al títol de la peça.
5.3. Tots els arxius d'àudio que formen part de l'obra, la corresponent reducció estereofònica (en cas de ser necessària), o els fitxers requerits per a l'execució en temps real (si és el cas), es comprimiran en un mateix fitxer .zip, que portarà el nom de l'àlies escollit. L'arxiu pdf amb la informació de l'autor i de l'obra no ha de ser inclòs en aquest fitxer .zip.
5.4. El fitxer comprimit zip, així com el corresponent fitxer .pdf, es penjaran, per separat, a una mateixa carpeta del núvol mitjançant una plataforma que atorgui enllaços permanents (Dropbox, Google Drive, OneDrive, Mega, etc).
5.5. Per enviar a l'organització el link (URL) a la carpeta al núvol amb el .zip i el pdf, cal omplir, a través de l'àlies, aquest formulari online. No es posible proposar varies peces en un mateix formulari; cal omplir-lo tantes vegades com peces es vulguin proposar.

6. Presentació pública de les obres

6.1. Totes les obres rebudes podran ser escoltades en versió estereofònica, mitjançant auriculars, els dies 19 i 20 d’octubre de 2018 al hall del Teatre del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB).
6.2. A més, la organització realitzarà una selecció de les obres rebudes per a ser projectades en concert el dia 20 d'octubre de 2018 al Teatre del CCCB a través del sistema d’altaveus de l'Orquestra del Caos.