Licencia Creative Commons
Sonidos en Causa de Orquesta del Caos observa la Licencia Creative Commons Atribución-NoComercial-CompartirIgual 3.0 Unported

>> Streaming


 

Un proyecto de la Orquestra del Caos
Con el soporte de la Agencia Española de Cooperación Internacional para el Desarrollo (AECID)

Sonidos en Causa > Convocatoria Zeppelin 2010. Seminario - Taller Sonidos en Causa

TEXTO EN CASTELLANO / CATALÀ / ENGLISH

Convocatòria Zeppelin 2010. Seminari – Taller "Sons en Causa"
6 – 11 de desembre de 2010

Totes les formes de la natura apareixen vinculades a algun tipus de desenvolupament evolutiu. Si són com són és perque aquesta característica és coherent amb la perpetuació dels individus que la presenten. Que el cant d’un animal sigui identificable pels altres membres de la mateixa espècie faclita la perpetuació dels seus gens. En la història de l’evolució, cada espècie va ocupant franges d’espectre sonor o de temps relativament buides, de manera que les interferències amb els sons del context siguin mínimes. Els paisatges sosnors d’alta fidelitat són aquells on la presència d’un so mai no n’impedeix la percepció de la resta.

Molt pocs elements macroscòpics muts existeixen en la natura. Tot i així, la tendència de la percepció dels senyals sonors en la inconsciència és una constant cultural que ha mutat en la sordesa intel·lectual capaç d’emmudir qualsevol font, per loquaç que sigui. Per la seva capacitat de fer conscient allò que en el passat no ho fou, el registre sonor constitueix una via per a la recuperació de tresors de coneixement que mai no van ser explicats en tota la seva extensió. El so és el símptoma de l’existència de realitats de naturalesa social, biològica, metereològica i moltes altres més, d’intangibles. El nostre principal desig és compartir la bellesa dels fets sonors, així com la seva capacitat d’apuntar als fets de la realitat. Les seves realitats, doncs. Les seves certeses, però també les seves incerteses i, sobretot, la seva màgia.

Zeppelin 2010 es complau d’anunciar la convocatòria pel Seminari-Taller “Sons en Causa” dirigit a artistes i creadors, que té com a finalitat estimular l’interès pel paisatge sonor com a element bàsic de la creació artística musical i l’acostament a una part del patrimoni immaterial llatinoamericà. Com a inspiració i punt de partida, “Sons en Causa” posa a disposició dels participants la seva base de dades, resultat dels recorreguts a través del Trapezi Amazònic (Brasil, Colòmbia, Perú), Costa Rica i Argentina.

En aquesta ocasió, Zeppelin comptarà amb convidats tan especials com Gonzalo Bifarella (Argentina), Manuel Rocha Iturbide (Mèxic) i Xabier Erkizia (Euskadi), els quals ens orientaran durant les preses de contacte amb la base de dades i al llarg de les discussions del seminari. Així mateix, realitzaran intervencions sonores els dies 9 i 10 de desembre.

Els participants al Seminari–Taller prepararan durant els dies 6, 7 i 8 de desembre una intervenció col·lectiva que tindrà lloc la nit de l’11 de desembre, com a cloenda del Zeppelin 2010. Les proves de so tindran lloc els dies 9, 10 i 11 de desembre al matí.

--

Calendari d´activitats

Seminari-Taller: 6–8 de desembre de 2010, de 16h a 20h.
Proves de so i assajos: 9, 10 i 11 de desembre, de 11h a 14h
Presentació col·lectiva: 11 de desembre, 20h. Sala Mirador del CCCB
Intervencions sonores de Gonzalo Bifarella, Manuel Rocha Iturbide i Xabier Erkizia: 9 i 10 de desembre 20h. Sala Mirador del CCCB.

Inscripció

La inscripció és gratuïta. Únicament es requereix una carta de motivació i currículum, que s’haurà d’enviar a caos@sonoscop.net abans del 26 de novembre de 2010.
L’acceptació o desestimació de canditatures serà comunicada per email.

Número de places

10

--