Aetherart

5 : XI : 2013 . 20:00

a / en / at

Catalunya Música

escolta / escucha / listen AehterartAetherart
Español   English

Les emissores públiques de la UER tenen una història molt llarga de donar suport i fer encàrrecs de música i art sonor radiofònic, que han ofert als artistes un nou espai poc convencional per al so.

En aquest espai, tant l‘audiència com els intèrprets són invisibles, i cada oient té la seva pròpia experiència de la música, depenent del tipus de ràdio, de l‘acústica i dels sons d‘ambient de l‘espai des d‘on s‘escolta. Artistes del nivell de Maurizio Kagel, Pierre Schaeffer i John Cage han escrit per a formes radiofòniques com la musique concrete, el Hörspiel o el paisatge sonor. Tan aviat com la nova tecnologia de les comunicacions ho va permetre, els artistes es van interessar per fer concerts multiespacials a través de la ràdio i d‘internet, establint connexions a través de l‘AETHER, que fan de la ràdio molt més que un mitjà unidireccional d‘emissió. Els intèrprets improvisen i col· laboren a través de la distància, aprofitant fins i tot els defectes i petits errors de la tecnologia, i emeten els esdeveniments “a tot arreu on es pot sentir la ràdio.

Aquesta és la primera vegada que Catalunya Música col· labora en directe amb el Grup Ars Acustica de la UER i la primera col· laboració d‘aquest tipus que farà amb la Ràdio Txeca. El concert, titulat AETHART, s‘interpretarà en directe des de dos estudis. L‘Orquestra d‘Improvisadors de Praga a l‘estudi HRDINU de Praga, i membres de l‘Orquestra del Caos als estudis de Catalunya Ràdio de Barcelona.

El programa consisteix en dues composicions col· laboratives de cadascuna de les formacions, separades per tres breus interludis interpretats conjuntament via transmissió radiofònica pels músics de totes dues formacions.

Intèrprets:

Des de Barcelona: Barbara Held, a la flauta; José Manuel Berenguer, electrònica en viu; Tom Chant, saxo; Míriam Fèlix, violoncel i Pilar Subirà, percussió. Gerard Font, tècnic d‘estudi.

Des de Praga: PIO, integrada per Jirí Durman, clarinet baix; Petr Vrba, trompeta i altaveus; Ivan Palacky, màquina de cosir amplificada i veu; Lucie Vítková, acordió i veu; Jorge Boehringer, violí; George Cremaschi, contrabaix; Michal Matejka, guitarra; Ken Ganfield, electrònica; Michal Zboril, electrònica; Matthew Goodheart, piano


Aetherart
Català   English

Catalunya Música participará por primera vez en el ciclo de conciertos de Ars Acústica de la Tempora de Euroradio. El concierto AETHERAT se interpretará de manera simultánea desde dos espacios. La Orquesta de Improvisadores de Praga estará en el Estudio Hrdinu de la Radio Checa, en el palacio Veletržní de Praga, mientras que un grupo de músicos invitados por la Orquesta del Caos estarán en los estudios de Catalunya Música, en la Avenida Diagonal de Barcelona. El programa consiste en dos piezas colaborativas elaboradas por cada grupo, separadas por tres pequeños interludios que se interpretarón de forma conjunta por medio de la intervención de la conexión radiofónica.

Intérpretes:

Desde Barcelona: Barbara Held, a la flauta; José Manuel Berenguer, electrònica en vivo; Tom Chant, saxo; Míriam Fèlix, violoncel y Pilar Subirà, percusión. Gerard Font, tècnic d‘estudi.

Desde Praga: PIO, integrada per Jirí Durman, clarinet baix; Petr Vrba, trompeta i altaveus; Ivan Palacky, máquina de coser amplificada y voz; Lucie Vítková, acordeón y voz; Jorge Boehringer, violí; George Cremaschi, contrabaix; Michal Matejka, guitarra; Ken Ganfield, electrónica; Michal Zboril, electrónica; Matthew Goodheart, piano


Aetherart
Català  Español

Catalunya Música joins the Ars Acustica Series of the EBU Euroradio Season. This is the first time that Catalunya Música collaborates live with the EBU Ars Acustica Group on a collaborative concert with the Czech Radio. The concert titled AETHERART will be played live in 2 studios, Prague Improvisation Orchestra in Studio HRDINU in Prague, and members of the Orquesta del Caos in the studio of Catalunya Música in Barcelona. The program consists of two collaborative group compositions by each ensemble, separated by 3 short interludes performed virtually via radio transmission by several musicians from each group.

Performers:

From Barcelona: Barbara Held, flute; José Manuel Berenguer, live electronics; Tom Chant, saxs; Míriam Fèlix, violoncel and Pilar Subirà, percussión. Gerard Font, sound engineer.

From Prague: PIO : Jirí Durman, bass clarinet; Petr Vrba, trumpet and loudspeaker; Ivan Palacky, amplified sewing machine and voice; Lucie Vítková, acordeón and voice; Jorge Boehringer, violin; George Cremaschi, double bass; Michal Matejka, guitar; Ken Ganfield, live electronics; Michal Zboril, live electronics; Matthew Goodheart, piano